Yuwakai Lentestage 2018 was een succes!

Helaas zit de Yuwakai Lentestage 2018 er al weer op. Het was een enerverend Aikido-evenement, en we willen onze gastheer-dojos van harte bedanken: Aikidojo Amstelveen, Aikidojo Poort en Aikido Rotterdam Tenchigowa.

De Lentestage was onder leiding van Erik Louw sensei en Chris de Jongh sensei, een erg interessante mix. Beide docenten zijn naast hoog-gegradueerde aikidoka’s ook zeer gevorderde zwaardmeesters, Erik Louw in de stijl Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu en Chris de Jongh in Hyoho Niten Ichi Ryu.

Waar Erik Louw zich met name concentreerde op de correcte uitvoering van de meer gevorderde examentechnieken en hun variaties, legde Chris de Jongh de focus op fundamentele concepten binnen het Aikido. Met name Chushin Ryoku (de kracht van de middenlijn) werd vaak genoemd. Boeiend hoe deze twee Aikido-meesters elkaar aanvullen. De weg is lang!

Niet minder belangrijk is dat er deze Lentestage ook een aantal dangraad-uitreikingen zijn geweest. Gefeliciteerd aan alle geslaagde kandidaten! We willen graag een tweetal heugelijke momenten wat nader belichten.

Ten eerste is August Dragt sensei van Aikikai Aikido Amsterdam door de Aikikai Hombu Dojo benoemd tot zesde dan. En ten tweede is Erik Louw sensei benoemd tot Shihan (model-leraar). Namens Yuwakai van harte gefeliciteerd!

Voor de foto’s van de Lentestage verwijzen we naar de Facebook-pagina’s van Aikidojo Poort en Aikido Rotterdam Tenchigowa.

[one_half][/one_half] [one_half_last][/one_half_last]

Geef een reactie